6 Aralık 2011 Salı

Medela Swing süt pompası ürün incelemesi

Bebeğimin doğmasına yakın epey araştırma yapmış ama süt pompaları ile ilgili pek fazla ürün incelemesine ulaşamamıştım. Sonuçta Medela Swing süt pompası aldım, şimdilik memnunum ve 6 aydır planladığım ürün incelemesini sonunda amatörce de olsa paylaşmayı başardım :) Umarım faydası dokunur.
Kamera çekimlerinin kusuruna bakmayın, bir yandan çocuk uyanıyor mu diye kollarken elimden gelen bu kadar, maksat bilmeyenlerin fikir edinmesi..
Medela Swing’in paket içeriğinde motor ünitesi, 24 mm çapında 2 adet göğüs hunisi (biri “softFit”, diğeri “PersonalFit”), bağlantı parçası, plastik bağlantı hortumu, valf başlığı, valf membranı, 150 ml’lik plastik şişe/biberon (BPA’sız), şişe ayağı, şişe kapağı(2 parçalı), biberon emziği, emzik kapağı, adaptör ve taşıma çantası mevcut.



Bebek emme hareketine benzer şekilde çalışan makine, çalıştırma tuşuna ilk basıldığında kısa çekişler yapıyor, süt gelmeye başladığında alttaki akış düğmesine basılmasıyla normal sağma işlemine başlıyor. Eğer bu düğmeye siz basmazsanız makine 2 dakika sonra otomatik olarak normal akışa geçiyor. Vakum seviyesini (+) ve (-) düğmeleriyle kendinize göre ayarlıyorsunuz. İsterseniz 4 adet kalem pille de çalıştırabilirsiniz (Pille çalıştırma deneyimim: günde 2 kez 10’ar dakikadan Duracell marka pil ile toplam 10 gün, Panasonic marka pil ile 2 gün kullanabildim).
Makinanın sesi rahatsız edici değil. Ama uyuyan bir bebeğin yanında kullanırsanız uyanabilir. Kamera çekiminde makinenin iyice yanına yaklaştırdım; çıkan ses bu. Vakum arttıkça ses de biraz artıyor.
Tek dikkat etmeniz gereken ve arada bir de olsa karşılaşılan sorun şu: bazen valf membranı hafif yapışık kalıyor ve süt şişeye hemen inemiyor. Bu durumda bağlantı parçasında(dirsek gibi olan, hortumun takıldığı parça) biriken süt bağlantı hortumuna girebiliyor. O zaman motoru hemen durdurmalısınız ki süt motora girmesin. Sonra şişeyi hafif sallayarak membranın açılmasını ve sütün akmasını sağlayın, gerekiyorsa başlığı çıkarıp yapışıklığı parmağınızla açın, motoru şişeden daha yüksek bir seviyeye kaldırarak hortumdaki sütün de şişeye akmasını sağlayın. Bundan sonra sağmaya devam edebilirsiniz.

10 yorum:

  1. Benim işime yarayacak.. :)

    YanıtlaSil
  2. Ne diyosuuun?!?! Hayırlı olsun canım :))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler.. :)))
    Bu arada, zamanının ne değerli olduğunu biliyorum ama birazcık deneyimlerini yazsan da okusak hani :)

    YanıtlaSil
  4. Canım hamilelikle ilgili deneyimlerimi yazdığım bir kaç yazım var: temmuz2010-nisan2011 arası :) Doğum sonrasını ise ancak yeni yeni yazabiliyorum

    YanıtlaSil
  5. bende kullanıdım medela swing öneririm.bu sitede http://www.extraucuzluk.com/urun/medela-swing-elektrikli-gogus-pompasi_183286.aspx?CatId=130 kontrol ederseniz fiyatıda çok uygun olduğunu görürsünüz..hem uygu hem kaliteli olmasını beklemiyodum ama beni şaşırttı

    YanıtlaSil
  6. Ben de bu urunden almayi dusunuyorum tanitiminiz icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  7. harika bir makina herkese tavisye ederim.

    YanıtlaSil
  8. Üründe az biraz gürültü var onun dışında hiçbir sorun yok. Piyasanın en iyisi.

    YanıtlaSil
  9. Hastanelerde de hep medela tercih ediliyor demek ki en iyisi bu.

    YanıtlaSil
  10. dediğiniz gibi membranın açılmamasından kaynaklı süt kaçıyor.aynısı başıma geldi.bu ürünün en büyük sorunu.bü yüzden ben bu ürünü tavisye etmiyorum

    YanıtlaSil